… en temps de la Reina Margarida

Prades, 6-10 August 2018

Margarida de Prades (1387/1388-1429) va esdevenir reina de ben jove, arran del seu matrimoni amb Martí l’Humà, amb l’objectiu d’engendrar un hereu legítim al tron de la Corona catalanoaragonesa. Pocs mesos després de l’enllaç, el rei morí sense haver-se pogut fer efectiva l’anhelada successió. Aquest fet suposà l’extinció del casal de Barcelona i fou l’origen d’un interregne ple d’incerteses i tribulacions que desembocà en l’entronització dels Trastàmara en el Compromís de Casp.
Per tal de conèixer millor tant el perso-natge com aquesta conjuntura cabdal de la nostra Història, us proposem tot un ventall d’activitats

dirigides a públics diversos, les quals es concreten en un cicle de conferències que impartiran reconeguts experts en cadascun dels àmbits que s’abordaran: la política, l’art, la literatura i les paraules de la reina a través de les cartes que han sobreviscut fins als nostres dies; les representacions teatralitzades oferiran una aproximació més en clau divulgativa i llegendària sobre la seva figura; i un concert en què tindrem ocasió d’escoltar algunes de les peces musicals que es crearen i interpretaren en temps de la reina i que de ben segur va gaudir i la van emocionar.

Get more information here.